Myllypuron Mustarastaiden puku- ja merkkiohje

Yhteiset symbolit ja yhtenäinen pukeutuminen vahvistavat partiolaisten yhteenkuuluvuutta. Tämä ohje vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin partiosymboleiden käytöstä.

Myllypuron Mustarastaiden huivi

Partiohuivi

Partiolaiset käyttävät kaikissa partiotapahtumissa aina partiohuivia. Aloittava partiolainen käyttää sinistä peruspartiohuivia. Sinisen partiohuivin voi hankkia itse esimerkiksi Scandinavian Outdoorista.

Myllypuron Mustarastaiden oma partiohuivi on musta ja oranssinokkainen. Mustarastaiden sudenpennut, seikkailijat ja aikuiset saavat lunastaa Mustarastaiden oman huivin käyttöönsä kuuden euron hintaan, kun ovat antaneet partiolupauksen.

Myllypuron Mustarastaissa partiolupaus annetaan pääsääntöisesti joko ensimmäisessä joulukuun puurojuhlassa tai kevään päätösjuhlassa. Mikäli partiolainen ei pääse näihin, antaa hän lupauksen seuraavalla retkellään tai leirillään.

Partiopaita

Myllypuron Mustarastaiden seikkailijat ja aikuiset käyttävät pääsääntöisesti sinistä partiopaitaa. 

Myös ruskean paidan käyttäminen on sallittua. Partiopaitaa voi käyttää kaikissa partiotapahtumissa, kuten viikkokokouksissa tai retkillä. Toivomme partiopaidan käyttöä erityisesti koko lippukunnan tapahtumissa, kuten puurojuhlassa tai kevätjuhlassa. Myös muiden lippukuntien yhteistapahtumissa käytetään partiopaitaa  

Sudenpennut käyttävät partiopaidan sijaan tyypillisesti sudenpentupuseroa.

Partiolaiset hankkivat partiopaidan itse. Kannustamme hankkimaan partiopaidan käytettynä esimerkiksi Facebookin partiotavaroiden myyntiryhmistä tai tori.fi:stä. Uuden partiopaidan tai sudenpentupuseron voi hankkia esimerkiksi Scandinavian Outdoorista.

Sudenpentupusero
Partiopaita

Partiomerkit

Partiomerkkien avulla annetaan tunnustusta saavutetusta tavoitteesta ja kannustetaan eteenpäin. Merkit kiinnitetään partiopaitaan ja jokaisella merkillä on tietty paikka paidassa. Partion sivuilta löydät ohjeet merkkien sijoitteluun.

Myös moniin partiotapahtumiin, kuten leireille, osallistumisesta saa usein muistoksi merkin. 

Myllypuron Mustarastailla on oma lippukuntamerkki, joka sijoitetaan partiopaidassa lippukuntatunnuksen kohdalle. Lippukuntamerkkiä voi myös käyttää vapaamuotoisesti muualla kuten rinkassa tai kassissa.

Partion sivuilla on ohjeita myös partiomerkin ompelemiseen.

Lippukunta kustantaa suoritusmerkit
Myllypuron Mustarastaiden lippukuntamerkki

Perhepartiolaiset

Partiohuivi

Myös perhepartiolaiset käyttävät huivia kokoontumisissaan. Aikuiset voivat käyttää Mustarastaiden omaa musta-oranssia huivia partiolupauksen antamisen jälkeen. Mustarastaiden oman huivin voi hankkia partiolupaustilaisuuden yhteydessä. Lapset ja aikuiset, jotka eivät ole antaneet partiolupausta, käyttävät sinistä peruspartiohuivia. Sinisen partiohuivin voi hankkia itse esimerkiksi Scandinavian Outdoorista.

Perhepartiomerkki

Perhepartiomerkki on perhepartiotoimintaan osallistuvien oma merkki, jossa on oravan kuva. Jokaisen perhepartiovuoden päätteeksi jokainen perhepartiolainen saa yhden perhepartiomerkin, lippukunnan kustantamana. 

Orava-merkkejä on seitsemän: merkeistä punainen on ensimmäinen ja seuraavat ovat keltainen, oranssi, violetti, vihreä, ruskea ja sininen. Orava-merkkien määrästä ja väristä siis tunnistaa, kuinka monta vuotta partiolainen on ollut mukana perhepartiossa.

Lasten merkit ommellaan siniseen partiohuiviin. Merkki on suunniteltu niin, että ensimmäinen merkki ommellaan huivin alakulmaan ja seuraavat merkit kolmioriviin sen yläpuolelle. Jos perhepartiolainen ennättää olla mukana useamman vuoden, tulevat viimeiset merkit kolmanteen riviin. Ks. ohjeet: https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partiomerkit/perhepartiomerkki/

Aikuisten merkit ommellaan partiopaidan oikeaan hihaan samaan tapaan kuin tapahtumamerkit ja suoritusmerkit.

Lisätietoja

Tämä ohje on tehty partiosymbolien käytön helpottamiseksi. Ohje on kuitenkin vain ohje. Älkäämme suhtautuko symbolien käyttöön liian tosikkomaisesti, vaan partiomaisen rennosti. 🙂