Vapaaehtoisena Myllypuron Mustarastaissa 

Olen toiminut kevätkauden ajan Söpöt partioilvekset -lauman johtajana, tai kuten partiossa sanotaan, akelana. Kun uuden lippukuntamme ensimmäinen kausi tammikuussa alkoi, Söpöt partioilvekset olivat ekaluokkalaisia, paitsi oma lapseni, joka tuli mukaan vähän alaikäisenä, eskarilaisena.

On ollut hauskaa päästä elvyttämään vanhaa partioharrastusta ja samalla kokemaan kaikki uudelleen – uusien sudenpentujen kanssa aivan uusin silmin. Nykyinen partio-ohjelma tuntuu edellisen kerran 2000-luvun alkuvuosina laumaa johtaneesta ihanan helpolta ja selkeältä. Sehän on kuin keittokirja, jossa kerrotaan kaikki ohjeet. Samasta paketista löytyvät leikkiehdotuksetkin. Itselle jää vain reseptien valikointi ja toteuttaminen, ja toki soveltaminen, jos sellaista tahtoo tehdä. 

Erityisen hauskalta tuntuu myös se, että nykyisin, toisin kuin nuoruudessani, partioon on helppo tulla myös aikuisena. Siksi olenkin saanut niin paljon uusia partiokavereita.

Nyt minä ja lapseni siirrymme uuteen ekaluokkalaisten sudenpentulaumaan. Meidän kaveriksi mahtuu vielä niin aikuisia kuin lapsiakin. Aikuisia mahtuu lippukuntaan lisää niin paljon kuin tulijoita on, lapsia nimittäin riittää kyllä johdettaviksi.

Eekku Aromaa