Sudenpennut kisailivat partiotaidoissa

Partiotoiminta on elementissään, kun partiolaiset tapaavat luonnon keskellä. Myllypuron Mustarastaat panostavat tänä vuonna eri tavoilla retkeilyn tukemiseen: retkillä, leireillä ja partiotaitokisoilla. Sudenpentumme suuntasivat maaliskuun ensimmäisenä maanantai-iltana Vuosaaren avaraan luontoon, Itä-Helsingin sudenpentutapahtumaan.

Retkeily on partion ydintä. Se vahvistaa luontosuhdetta ja tukee partioihanteiden mukaista toimintaa. Retkeilyn tukeminen onkin yksi Myllypuron Mustarastaiden toisen toimintavuoden painopisteistä.  

Konkreettisesti se tarkoittaa, että lippukunta tekee vuoden aikana kaksi koko lippukunnan viikonloppuretkeä, järjestää ERAS-kesäleirin yhdessä Suomen Vapaa -partioryhmän kanssa ja kannustaa lapsiryhmiä aktiiviseen retkeilyyn sekä osallistumaan vähintään yhteen partiotaitokilpailuun vuoden aikana. Retkeilyyn on varattu myös rahaa: Jokaisella ryhmällä on oma retkeilybudjetti. Lisäksi lippukunnalle hankitaan lisää lainattavia retkeilytarvikkeita.

Sudenpentukilpailu on opettavainen ja yhteishenkeä kohottava kokemus

Mustarastaiden sudenpennut ottivat talvisena maanantai-iltana suunnan kohti Uutelan luonnonpuistoa, jossa heitä odottivat Vuosaaren Vesipääskyjen järjestämän sudenpentukisan haasteet.

Mikä sitten on sudenpentukilpailu? Alueen lippukunnat järjestävät partiotaitokisoja eri ikäryhmille vuorotellen. Sudenpentukilpailu on sudenpentulaumoille tarkoitettu rastikierrostyyppinen päiväretki, jonka varrella tehdään yhdessä partio-ohjelmaan perustuvia ja ryhmän yhteishenkeä kohottavia tehtäviä. Järjestäjät pyrkivät tekemään tapahtumasta mukavan kokemuksen, joka testaa leikkimielisesti erilaisia partiotaitoja ja tukee ryhmänä toimimista. Kilpailullisuutta ei korosteta.

Hätä keinot keksii – ja eläin jälkensä jättää

Nämä tavoitteet täyttyivät Uutelan kisassa. Lasten tiimihenki pääsi valloilleen lumisen metsän neljällä rastilla: Yhdellä rastilla koottiin trangia ja keitettiin teetä. Toiselle rastille ehtiessä ilta oli jo hämärtynyt, mikä teki sokkona rämmittävästä rastista erityisen jännittävän kokemuksen. Kolmannella rastilla lapset saivat pressun ja köysiä sekä ohjeen koota hätämajoite kuudessa minuutissa. Luovuus ja yhteiset aivot tehokäyttöön – majoite syntyi ja käytiin testimakaamassa. Tehtävän jälkeen akela antoi vinkkejä, joilla tuulensuojaa voitaisiin seuraavalla kerralla vielä kehittää.

Neljännellä rastilla tunnistettiin eläimiä ja niiden jälkiä. Sitten olikin aika pomppia loppuleikeille ja -poppareille, joita järjestävät poksuttelivat trangialla osallistujille. Tällä kertaa kaikki ryhmät julistettiin voittajiksi.

Kiitos sudenpentukisan järjestäjille, mukana olleille johtajille ja ennen kaikkea reippaille sudenpennuille!

Kuvat: Pirita Lyytikäinen ja Tanguy Gérôme. Lisää kuvia FB:ssä.

Kuva: Tanguy Gérôme
Kuva: Tanguy Gérôme